p1 back

Ecoarmon - „Uvek se čini nemogućim dok se to ne uradi”

VESTI OBAVEŠTENJE

Naše udruženje je osnovala grupa mladih entuzijasta, različitih znanja, interesovanja i profesija sa ciljem zaštite životne sredine. Osnovani smo 2021. godine u srcu Surčina. Osnovna svrha našeg postojanja je podizanje svesti o neophodnosti zaštite životne sredine, načinima kojima se štiti i uticajima ljudskog delovanja na životnu sredinu. Naša misija je sticanje neophodnih znanja o ekologiji i razumevanje izazova savremenog društva u očuvanju životne sredine.

Naše delovanje se zasniva na prenošenju teorijskog znanja i savremenim teorijskim raspravama u vezi sa ekologijom, ali i preduzimanju vrlo praktičnih akcija za očuvanje životne sredine. Naša vizija je društvo ekološki osvešćenih pojedinaca, koji se odgovorno ponašaju prema sebi i drugima, kao i prema ekosistemu i celoj biosferi.

Takvo društvo treba biti sposobno da rešava savremene ekološke probleme, od složenih i globalnih do najjednostavnijih koji se tiču konkretnih problema u njihovoj zajednici. Sticanje svesti i osposobljanje pojedinaca za iznalaženje rešenja za ekološke probleme podrazumeva i sticanje ekoloških navika. Zato naše udruženje želi da podstiče razvijanje svesti o zaštiti životne sredine, ali i da pokreće konkretne akcije u cilju njenog očuvanja.

ptica

Naša priča

Iako se sama ideja o potrebi postojanja našeg udruženja, kao i ovog sajta javila nešto ranije, naša priča počinje 2021. godine. Udruženje Eko Armon počiva na vrednostima preduzimljivosti, odgovornosti, znatiželje, slobode govora i domišljatosti. Mi verujemo da stalnim napredovanjem možemo promeniti sadašnje okolnosti i postići svoje snove. Zato je naša krilatica- Ako Rastemo Možemo Ostvariti Nestvarno.

S obzirom da se naše udruženje zasniva na ideji zaštite životne sredine, ovaj sajt će obrađivati teme iz tog domena. Sajt će imati tri osnovne funkcije: da informiše, obrazuje i zabavi. Obrađivaće se aktuelne teme, kao i problemi sa kojima se suočava naše društvo iz oblasti životne sredine. U tekstovima će biti predstavljeni i lični stavovi autora, kao i kredibilnih sagovornika.

Sajt sadrži i osnovne pojmove koji se tiču ekologije, s tim da može poslužiti i u obrazovne svrhe. Naravno, zabava je osnovna funkcija našeg sajta. Stoga možemo reći da inforišemo i učimo kroz zabavu. Cilj našeg sajta je pored predstavljanja činjenica, problema, rešenja za ekološke probleme i razonoda. Zato ako želite da se razonodite a ujedno i da čujete nešto novo o životnoj sredini, na pravom ste mestu.